ponedjeljak, 22. prosinca 2014.

PILETINA I KUS-KUS NA MAROKANSKI

PILETINA I KUS-KUS NA MAROKANSKI
Bas me razveselio ovaj recept. Isto jelo rucali smo u jednom restoranu u Calgaryiju i uzivali u prefinom okusu. Danas, na nasem stolu!  Za prvi put, ja sam zadovoljna, a recept ide ovako....
Pola kg bijelog pileceg mesa izrezati na kockice. U drugoj posudi pripremiti marinadu od krupno rezanih crvenih paprika, luka, bijelog luka, persuna, djumbira, malo cimeta i maslinova ulja. Preliti smjesu preko mesa i pustiti da odstoji 15-tak minuta.
Za to vrijeme cajnu solju kus-kusa preliti sa istom kolicinom vrele vode. Vilicom izmijesati da se ne stvore grudice.
Meso sa marinadom staviti u tavu i mijesajuci dinstati. Pomalo podlijevati. Dodati malo kurkume, jednu kocku za juhu, i malo kima.
Kad omeksa zaciniti sa jednom cajnom kasicicom korijandera, istom kasicicom meda i posuti sa persunom.
Servirati sa kus-kusom i kriskama limuna. Izvrsno!
U slast vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar