četvrtak, 29. siječnja 2015.

ENDIVIJA SA KROMPIROM


Koliko god ova zimska salata privlači ljepotom svojih glavica, nježnim nijansama zelene i žute boje, toliko odbija svojom tvrdoćom i gorčinom. Za pripremu salate, puno je vjerojatnije da će izbor pasti na kristalku i putericu, ali za kombinaciju sa krompirom, kao prilog uz meso, endivija će svakoga oduševiti.
Glavice su najčešće vrlo velike, pa za jedan obrok, za četveročlanu obitelj, biće dovoljno pola salate. Pažljivo je očistim i operem. Nema više opasnosti da u salati nadjemo nekog zalutalog pužića, kao što ih je nekad bilo.
Ocijedjenu salatu narežem na rezance i stavim u zdjelu.
U puno vode skuham krompir izrezan na kocke. Čim je gotov, ocijedim vodu i onako vruć pomiješam s endivijom. Za začinjavanje ovog jela treba dodati malo bijelog luka, maslinova ulja i soli. Vrelina kuhanog krompira, omekšace listove i ublažiti im gorčinu.
 Uz meso, savršen prilog ! Preporučujem!
U slast vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar