utorak, 3. ožujka 2015.

PRINCES KRAFNE



PRINCES KRAFNE

Jednostavni recept koji svi vole.
Fina puslica od pecenog tijesta, napunjena sa dvije ukusne kreme, vrlo malo slatka, tek toliko da stauba ostane po usnama i prstima. Svojim zanimljivim izgledom, vrati nas u djetinjstvo, jer...
Kako jesti ovaj kolac? Vilicom?? Zlicicom?? Odlijepiti poklopcic sa ove lijepe kreacije, pa ga gristi...Polizati prste??
Svakako i taj cin vrati osmijeh na lice...
Kuhano-peceno tijesto, kao za tulumbe, u svom ljepsem izdanju.
Za pripremu princes krafni, potrebno je zakuhati 2 dcl vode i 1 dcl ulja . Naglo dodati 6 zlica ostrog brasna i na vatri mijesati dok se ne sjedini. U ohladjeno dodavati jedno po jedno 3 jaja i miksati dok se ne usjaji.
Spricom praviti puslice. Peci na 200 C 25 minuta, te u iskljucenoj rerni ostaviti jos 30 minuta bez otvaranja
Za fil skuhati 100 gr secera i 2 pudinga od vanilije u 6 dcl mlijeka,Dodati u hladno 100 grama maslaca.
Posebno izmiksati 250 gr slatkog vrhnja.
Dio slaga dodati u zutu kremu.
Pecene krafne rezati i puniti zutim i bijelim finom...
Poslije rucka, kao slag na tortu.
Recept Vesne Ceran!
U slast vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar