PRINCES KRAFNE
Jednostavni recept koji svi vole.
Fina puslica od pecenog tijesta, napunjena sa dvije ukusne kreme, vrlo malo slatka, tek toliko da stauba ostane po usnama i prstima. Svojim zanimljivim izgledom, vrati nas u djetinjstvo, jer...
Kako jesti ovaj kolac? Vilicom?? Zlicicom?? Odlijepiti poklopcic sa ove lijepe kreacije, pa ga gristi...Polizati prste??
Svakako i taj cin vrati osmijeh na lice...
Kuhano-peceno tijesto, kao za tulumbe, u svom ljepsem izdanju.
Za pripremu princes krafni, potrebno je zakuhati 2 dcl vode i 1 dcl ulja . Naglo dodati 6 zlica ostrog brasna i na vatri mijesati dok se ne sjedini. U ohladjeno dodavati jedno po jedno 3 jaja i miksati dok se ne usjaji.
Spricom praviti puslice. Peci na 200 C 25 minuta, te u iskljucenoj rerni ostaviti jos 30 minuta bez otvaranja
Za fil skuhati 100 gr secera i 2 pudinga od vanilije u 6 dcl mlijeka,Dodati u hladno 100 grama maslaca.
Posebno izmiksati 250 gr slatkog vrhnja.
Dio slaga dodati u zutu kremu.
Pecene krafne rezati i puniti zutim i bijelim finom...
Kuhano-peceno tijesto, kao za tulumbe, u svom ljepsem izdanju.
Za pripremu princes krafni, potrebno je zakuhati 2 dcl vode i 1 dcl ulja . Naglo dodati 6 zlica ostrog brasna i na vatri mijesati dok se ne sjedini. U ohladjeno dodavati jedno po jedno 3 jaja i miksati dok se ne usjaji.
Spricom praviti puslice. Peci na 200 C 25 minuta, te u iskljucenoj rerni ostaviti jos 30 minuta bez otvaranja
Za fil skuhati 100 gr secera i 2 pudinga od vanilije u 6 dcl mlijeka,Dodati u hladno 100 grama maslaca.
Posebno izmiksati 250 gr slatkog vrhnja.
Dio slaga dodati u zutu kremu.
Pecene krafne rezati i puniti zutim i bijelim finom...
Poslije rucka, kao slag na tortu.
Recept Vesne Ceran!
U slast vam bilo!
U slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar