četvrtak, 30. travnja 2015.

ZAPEČENI GRAH

Sinonim za najprostiju hranu, nekad nam je bio ,,solo-grah,, Skuhan u vodi, pa zapržen brašnom i crvenom paprikom, obrok koji bi malo ko poželio.
Danas se hrana vrednuje po nekoj drukčijoj skali. Sve mahunarke, itekako poželjna i preporučljiva hrana!
 Grahovi svih vrsta, sa svih strana svijeta, pa izabrati domaći, znači izabrati vrlo kvalitetan.
Ljetos sam kupovala mladi, u mahunama. Takav, lako probavljiv, pripremam na razne načine. Zaliha zaleđenog za zimu, s ovim ručkom je potrošena.
Na količinu od kilogram graha, jer se on ne nakuhava i ne povećava zapreminu kao suhi,  izdinstala sam 3 velike glavice luka. Dobro sam ih zastaklila da stvore gusti umak.
Pomiješan sa grahom, začinjen solju, biberom, Vegetom, pa sve skupa podliveno vodom, peklo se u rerni oko sat vremena.Povremeno sam sadržaj promiješala.
Ostavim ga ovako, blago zapečenog, a saftnog.
Solo grah, na jedan drukčiji način, nije bio samostalni obrok. Uz pečeno pile i dobru salatu, savršeno je prijao, a ostalo ga je i za drugi dan...
U slast vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar