utorak, 1. rujna 2015.

SATARAŠ S JAJIMA

Bili samo od povrća ili s dodatkom, satraši uvijek do kraja pojedeni, tanjuri kruhom pobrisani..Kad pod ovim suncem sve zri i šareni se, s tržnica puni cekeri...
Paprike na štandovima daju birati, pa proradi ono dječje...daj nek je šareno..I zelene i žute i crvene i svih nijansi roze..
Strpljivo izdinstan luk postane staklast, pa na njega saspem paprike izrezane na kockice..Bez ikakvih začina, cvrče i mirišu dok se polako prže. Na omekšale dodam nasjeckanog paradajza, malo soli i pustim da se fino sjedine.
Preko gotovog povrća, 5-6 jaja,  dobro ulupanih pjenjačom, pa miješati da sataraš postane jedna fina masa. Ako je medju ovim šarenilom i kakva ljuta feferona, tim bolje!
Uz neko meso ili sam, odličan!
U slast vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar