četvrtak, 29. listopada 2015.

KREM JUHA OD REPE

Bijela repa, u jesenske dane na tržnicama..
Nikad nisam niti sanjala da ću je kuhati i nutkati kao što su mene nekada. Dobro sam pazila da mi ne ,,podvale,, te kriške u paprikašu s teletinom, pod ,,kriške krompira,, Odavao ju je specifičan miris i staklasta struktura. Sumnjičavo sam prebirala po tanjuru i ostajala uporno po svom..,,Ne jedem repu!,,
Sve dodje na svoje, pa prodje vrijeme i ja moradoh svoju djecu naučiti da jedu ovo zdravo povrće. Srećom, išlo je puno lakše..
Danas krem juha od bijele repe.
Oguljena, naribana, obarena u malo vode, ispunila je žestokim mirisom prostor.
Na 2 korijena repe, u lonac sam nalila 5 dcl miljeka i 5 dcl vode. Dodala sam 1 kocku za juhu, malo soli, bibera i kuhala oko 20 minuta. Tad sam štapnim mikserom usitnila sadržaj u loncu. U malo vode sam vilicom dobro izmiješala žlicu brašna i ukuhala u juhu. Na to par žlica punomasnog vrhnja.
 Još je kratko vrijuckala.
 Malo prohladjenu, posula sam svježe nasjeckanim peršinom.
Vrlo ukusno toplo predjelo koje je izgubilo onaj žestoki miris, bilo je dobar uvod u nastavak obroka.
U slast vam bilo!






Nema komentara:

Objavi komentar