ponedjeljak, 4. travnja 2016.

SATRICA

Nogom za nogu, uskom stazicom između gredica. U svakoj, u sredini zelena salata, okolo mladi luk.
Tamo gdje je luk gust, pažljivo iščupati jedan..paziti da se korijen susjedne biljke ne ošteti....i dalje..korak po korak sve dok svežanj ne bude za ,,prstima obuhvatiti,,.
Vani, očistiti povrće, odrezati korjenčiće, oprati ledenom vodom na avlijskoj česmi, pa tek takvo unijeti u kuću.
Za stolom, na daščici rezati što sitnije i zeleni i bijeli dio luka. Po njemu domaćeg kajmaka, malo ulja, soli...ponekad i mladog sira..
Tako se u našoj kući nekad pravila ova prva proljetna salata.
Povlastica je danas ubrati svoje povrće, svježe, nešpricano..
Prijateljice, koje su prvi put probale satricu, oduševljeno prihvatile način pripreme.
Mada je luk sa tržnice, satrica je i dalje omiljena salata na mom stolu...
Ako se odlučite na pripremu, u slast vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar