Ispod prvog solitera, u Maršala Tita, u samoposluzi, sve kupovali.
Radnik bi popakirao robu u kutije, natovario na nekakav bicikl sa tri točka, koji naprijed ima platformu za robu, pa nam kroz Celjsku sve dovezao u dvorište u Miloša Kupresa.
Danas, nabave u šoping centrima, obavlja moj muž.
U jučerašnjoj, i gotove kore za tortu. ,,Otkud to?,,
Veli, ,,Bile na akciji, ja kupio, a ti ćeš već nešto s njima napraviti.,,
I, evo današnje torte.
I ona je gotova za 30 minuta.
300 gr očišćenih višanja, prokuhala sam sa 1 kašikom šećera i 2 dcl vode.
Višnje ocijedila i usitnila u sjeckalici.
Vrećicu želatine, sam namočila sa 6 kašika hladne vode. Nakon 10 minuta, polako sam ju zagrijala uz miješanje. Ne smije zakuhati.
Usporedo sam miksala 500 gr slatkog vrhnja i 400 gr milerama i 2 kašike šećera. Dodala sam višnje i želatinu.
Obruč torte na tacnu. Na podlogu prvu koru. Poškropila ju s malo soka od višanja, pa mazala kremom. Na nju druga kora, sok, krema..treća kora..Ostatak po vrhu i u frižider.
Nakon 2 sata, skinula sam obruč i okolo zagladila tortu.
Malo smrznutih ribizli gore, pred samo posluživanje... i to je to...
Vrlo malo slatka, kiselkasta od sitnih komadića višanja...čisto dobar desert!
Sljedeći put na spisak za fasung, pišem ,,kore za tortu,,. Dok je ljeto, prava stvar!
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo!
zna mužić kakvo blago ima u kući ;))
OdgovoriIzbriši