Začinila sam odreske od tune, dan prije, maslinovim uljem, solju, sokom od limuna i grančicom ružmarina. Iz našeg je Jadrana, pa riba posebno fina.
Danas, pola sata prije ručka...
Posuda s vodom se zagrijava. U nju odmah kolutovi mrkve i kocke krompira. Pustim da otklopljeno kuha 10 minuta. Tada dodam komade kelja i kuham otklopljeno još vrlo kratko. Nikad ga ne prekuham.
Odmah operem zdjelu u kojoj je bilo povrće.
U tavici zagrijem malo ulja. Tikvice režem na tanke kolutove. Uvaljam svaki u oštro brašno, pa u jaje. Okapam višak i redam jedan do drugog.
Nisu unaprijed posoljene i neće pustiti vodu. Zato se pohanje ne odvaja od tikvice.
Dok se prva tura peče, sjeckam bijeli luk i peršunov list. Kako tikvice vadim na tanjur, tako ih posipam ovom mješavinom i po malo solim.
Odmah perem dasku i posude od brašna i jaja.
Povrće je gotovo. Procijedim ga, pospem sjeckanim bijelim lukom, solju, maslinovim uljem i stavim na stol. Odmah operem šerpu u kojoj se kuhalo.
Tikvice su gotove.
Roštilj tavu jako zagrijem.
Odreske tune pečem 3 minute s jedne, 3 s druge strane.
Tanjuri, čaše, pribor za jelo,...bočica s maslinovim uljem, sol..
Gasim štednjak i pozivam ekipu!
,,Ko posprema suđe i pere šporet, danas???,,
U slast vam bilo!
,,Ko posprema suđe i pere šporet, danas???
OdgovoriIzbrišislatko si me nasmejala ...
Obični trenuci, zabilježeni u priči, smještaju radnju među ,,obične smrtnike,,..Drago mi je da ti se sviđa!
Izbriši