Danas smo imali kulinarske teme, uz sve one usputne. Vjerovali ili ne, recepte za pripremu dobrih sendviča, gdje su majstori za kombiniranje namirnica, iz mlađe generacije.
Lijepo se oni našališe kako mama zna kuhati, ali definitivno radi najlošije sendviče. E, sad, zatražih upute šta s čim ide..Gdje majoneza, gdje putar, gdje sirni namaz? Šta s čim obavezno? Šta, niti slučajno!
Prođosmo i upute da se palačinke mažu uvijek tako da ,,točkasta strana,, uvijek ide izvana i da se nikad, baš nikad na nju ne maže. Cure curama drže strane, ali ne daju se dečki..Ludnica živa..
Kuhala majka dobro ili ne, odnesoše i jedni i drugi paketiće svojim kućama.
Danas sam uz ručak napravila čupavce. Recept već objavljivala, ali ću ga ponoviti.
4 bjelanca miksati sa 12 kašika šećera. Dodati 12 kašika ulja, 20 kašika brašna sa praškom za pecivo i 1.5 dcl mlijeka.
U sva umiješati izmiksana 4 žumanjka.
Pekla na papiru za pečenje, na 200C 10 min, pa smanjila na 180C još 10 min.
Odvojila sam papir i rezala kocke veličine 4x4 cm.
Mjerim uvijek ravnalom..Ovo, specijalno, podsjeća da moj muž svaka tri mjeseca dobrovoljno daruje krv, pa među malim sitnicama koje im poklanjaju, bilo i ovo. Nije šala, dati krv 92 puta. Plemenit čovjek!..Ali, idemo dalje s receptom..
U maloj šerpici otopila maslac sa 2 dcl mlijeka, 2 kašike kakaa i dodala 200 gr čokolade.
Kocke nabodem na 2 štapića za ražnjiće i umočim u čokoladu, pa u kokos. Tako će ostati lijepe i ravne.
Ali...na pola pripreme sjetih se da Marina ne jede kokos. Za nju sam iz tekuće, kocke biskvita valjala u naribanu čokoladu.
U slast i uz dobre vibracije, porodica Pavičić provede popodne. Sinovi i njihove ljubavi, a mi sretni s njima.
Nema komentara:
Objavi komentar