Prazna musaka, u toploj rerni, ovakav krompir zadrži finog okusa i par sati.
Imala sam ostatke kuhanog mesa iz juhe, pa pripremih ovo jednostavno jelo uz njega. Iskreno, sa dobrom salatom, meso mi je bilo višak!
Biram sitnije, ogulim ih, pa naribam na ribež za kupus. Tanke ploškice, jednake debljine.
Tek malo namažem dno tepsije, pa ih složim list za listom.
U malo mlijeka, ovisno o količini krompira, dodam par kašika vrhnja. Ja sam usitnila i malo feta sira, Posolim smjesu, pa ga fino, odmah zalijem i stavim peći na 200 C. Ne pokrivam folijom. Nakon 10 min smanjim na 180 C i pečem dok ne omekša.
Tada naribam tvrdog sira i vratim u isključenu rernu. Ne pretjerujem sa sirom.
Dobra posuda za pečenje, u kojoj se ništa ne lijepi, omogućila je da musaku režem kao tortu i komade vadim na tanjur.
U slast Vam bilo, ovo jednostavno jelo!
Extra!!!
OdgovoriIzbriši