četvrtak, 27. listopada 2016.

PILEĆE BIJELO MESO PEČENO U KOMADU

Na pitanje ,, šta najviše voliš jesti ?,, Odgovarali smo ,,pečenje!,,
Kao da je pečenja bilo često na stolu?
Jeli smo variva.
Pripremih pečenje od pilećeg bijelog mesa. Cijelo, veliko bijelo meso,prerezala sam na pola, natrljala solju, blago pouljila i pekla u šerpi. Narezala okolo glavicu luka, pa svaki put kad meso okrećem, onaj luk vilicom pritiskala o dno posude.
Ubrzo je nestao. Meso je upilo njegov okus.
Da dobije koricu, kratko sam  ga zapekla u rerni.
Kad se ohladilo, otkostila i narezala na tanke šnitice.
Uz blitvu na lešo sa krompirom i malo više maslinova ulja, meni ručak za 5!

Ako se odlučite za pripremu, u slast Vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar