petak, 28. listopada 2016.

TELETINA NA LEŠO I ZELENA RIŽA

Još jedan recept sa minimalnom količinom masnoće i s malo začina.
Fini komad teletine od vrata, na laganoj vatri, skuhala sam s povrćem. Kad se na taj način kuha, juha ostane bistra.
Čim je meso omekšalo u drugu sam posudu stavila sitno isjeckanu blitvu i rižu, pa kuhala, po malo podlijevajući juhom.
Od začina, i u jednom i u drugom, tek malo soli.
Fina teleća juhica u duboki, a komad mesa i zeleni rižoto u plitki tanjur.
Ako se odlučite za ovaj zdravi ručak, u slast vam bilo!

4 komentara:

  1. kod mene je skoro svako jelo najpre juhica, pa radim ostalo, i to najčešće od pileta

    OdgovoriIzbriši
  2. e danas sam pravila blitvu i rižu uz oslić ;))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrlo lagano i fino. Preporucujem.
      Ma, ja preporucujem sve svoje..
      Pusa!

      Izbriši