Priprema ovog tradicionalnog talijanskog umaka, u našim krajevima, dobila je razne dodatke koji su, vrlo posebno jelo, udaljili od temeljnog recepta.
Zato sam se danas pridržavala uputa kako da što sličnije pripremim špagete bolognese u svojoj kuhinji.
Uživala sam u divnom ručku.
Na malo maslinova ulja, prodinstala sam veću glavicu luka, sitno isjeckanu. Dodala sam joj kockice jedne manje mrkve, pa kad je omekšala pridružila povrću 600 gr mljevene junetine. Upozorenja koja prate recept, kažu da meso ni slučajno ne bude mljevena svinjetina, piletina, niti miješano meso.
Polako sam dinstala dodajući malo bijelog luka, malo nasjeckanog lista celera, pa na sve stavila sitno izrezane pelate. Podlila sam umak s dcl crnog vina.
Polalo se dinstalo 1.5 sat.
Pred kraj sam u puno vode skuhala 500 gr špageta. Kad su okolo mekane, a u sredini tek mrvicu tvrdkaste, gotove su.
Ocijedila sam tjesteninu, pa ju servirala na tanjur. Po njoj malo bolognese umaka i naribanog parmezana.
Tradicionalna talijanska kuhinja, kažu, ovakva jela poslužuje s više tjestenine, a manje umaka. Da je ponekad manje, ustvari više, naučio nas je život.
Sljedeći put, ovo jelo će biti s mojim domaćim širokim rezancima.
U slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar