srijeda, 9. studenoga 2016.

JAJA SA SUDŽUKOM I LUKOM

Ne može se niti jedna kobasica mjeriti sa okusom sudžuke u ovom jednostavnom jelu. Zamiriše, prosto zamanta ! Valjda suha govedina, u njoj otpusti sve svoje okuse i mirise.
Luk izrežem na listiće, pa zastaklim, pa malo pustim da porumeni.
Sudžuk narežem na šnitice. Neka su domaćinske, ništa pretanko.
Malo okrenem, prevrnem.
Po svemu domaća jaja.
Kako savjeta ima o svemu i svačemu, ima i o razbijanju jaja. Ima, ima!!
Kažu, ne razbijati ga o oštri rub, već o ravnu podlogu. Jedino tako, ljuska se neće  lomiti na sitne komadiće. Uvjerila se odavno u istinitost ovog savjeta.
Malo pustim da se bjelanca zapeku, pa onda i jaja izmiješam.
Ovo jednostavno jelo, jak doručak, dobar i ručak, vrlo je zasitno.
Jedino nepisano pravilo jest, da se ova ljepota jede iz tavice. Ako je tu i domaći kruh, kod mene Timina pogača, onda je doživljaj kompletan.
U slast Vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar