utorak, 22. studenoga 2016.

KARFIOL NA LEŠO

Ne misliti stalno na njega, ali ga niti ne zaboravljati. Imati ga na umu
I, sama sebi, kroz ove godine, govorim o krhkosti  sreće i zadovoljstva. 
Zdravlje je tako nepredvidivo. Tu je, prpoši  i i smješka se, budi osjećaje sigurnosti i sreće. Misliš da si gazda svog života. 
Po tankom napetom koncu, sigurni koraci. Povez preko očiju. Zanos od muzike unutarnje sreće. Da potraje,valjalo bi.
Strah iz jedne jedine riječi, skoči pred mene. Dočeka me nasmijanu. Potpuno razoruža. Prstima drži onu kartu sa dna kule. Upozorava!
Zdravlje stalno opominje. Narušeno, bičem puca po zraku. Ne može ga se ne čuti.
Umukne čovjek i sve drugo makne u stranu.

....ali, vratimo se kuhanju..
Oprane zdrave listove i cvijet karfiola, ubaciti u vodu koja vrije. Posoliti. Kratko prokuhati. Procijediti. Baciti vodu. Posuti peršunovim listom i sjeckanim bijelim lukom. Politi maslinovim uljem. Posoliti i servirati! Ostatke zatvoriti u staklenu ili porculansku zdjelicu i spremiti u frižider. Može stajati dan - dva!
Ako se odlučite za pripremu, u slast Vam bilo!

Nema komentara:

Objavi komentar