subota, 17. prosinca 2016.

POHANA PILETINA I ĐUVEČ - RUČAK ZA 30 MINUTA

Danas mi na umu ona pričica o mravu i cvrčku.
Mravić jedan, ljetos za vrelina, izdinstao povrće, pa spremio u male porcije. Zaledio za ovakve dane, kad nema vremena i kad je žurba.
Jutros fino izrezao bijelo pileće meso u filete. Uvaljao u posoljeno oštro brašno i jaje,  pa na ulje. Meso ne soliti, da se onaj fini sloj od pohanja ne odvoji nakon pečenja. Vatra ni preslaba, niti prejaka!
Jednom se svaki komad okrene, pa pečen vadi na papirnati ručnik, da upije masnoću.
Onaj se zaleđeni paketić, preko noći otopio u frižideru. Jutros sam ga zagrijala. U isto vrijeme skuhala rižu, posolila, pobiberila, pa fino pomiješala.
Za 30 minuta, ručak gotov!
Danas mogu šta hoću! Zasvirati kao cvrčak ? Zašto ne!
U slast Vam bilo!


2 komentara: