ponedjeljak, 13. veljače 2017.

TORTA OD LISNATOG - S VIŠNJAMA

Kaže Zvezdana kako posebno voli lisnato. Smiješak i ideja za sutra.
I napravila domaće lisnato tijesto, veliku količinu...
Od njega ,,šta ti srcu drago,,!
Valjala tanko, rezala kvadartiće, punila pekmezom od marelica, koji ona voli i pekmezom od višanja, koji voli Mateo. Šećer u prahu sipala u cjedilo, pa njime posipala po pečenim kolačićima..
Navečer, torta od lisnatog.
Razvajala tanko, kalupom za tortu označila krug na tijestu i izrezala ga. Donja kora cijela, gornja na trokutiće razdijeljena, da bih kasnije lakše rezala komade.
Rerna na 250 C. Kore na dno tepsije, naopako okrenute, jedna po jedna,  10 minuta i gotovo.
Za to vrijeme zaleđene višnje očistila, posula s malo šećera i par kašika griza. Polako ukuhavala do guste smjese.
Na dno kalupa za tortu, prva kora. Na nju fil. Gore trokutići i šećer u prahu!
Otvaraju se ulazna vrata.
Ko to meni ide???
Ako se odlučite razveseliti svoje drage, lisnato tijesto je super ideja. U slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar