Dobro Vam jutro!
Čorba fantazija, prema nazivu kupljene mješavine grahorica i žitarica.
Ima tu svega, od ali-graha, nekoliko vrsta leće, ječma, pšenice. Ovaj put, mješavinu sam kupila na kilogram. Dosta se ,,nakuha,, pa treba paziti koju količinu namačemo u vodu. Najčešće ostavim par sati da fino omekša.
Od onih pilećih jetrica, ostala srca, koja sam očistila od žilica i masnoće, prepolovila i upotrijebila u čorbi.
Na malo ulja, stalno ga smanjujem i nadoknađujem vodom, stavila sam sitno sjeckani luk, srca, pa polako dodavala ostalo, mrkvu, malo celera, peršuna, krompirić, kockice crvene paprike. Poklopljeno sam podlijevala vodom dok nije fino omekšalo. Tada sam dodala fantaziju, umiješala kašiku brašna, začinske paprike, soli i bibera, dobro izmiješala i nalila vodu za čorbu.
Vrijuckalo je dok zrna nisu bila skuhana. Na kraju, kašika vrhnja, po želji.
Čorba je zaista fantazija. Kad se pravi bez krompira, odlična je i kao obrok za drugi dan.
Pileća srca su ovdje čisto da ih upotrijebim. Ovu čorbu obično pravim bez ikakvog mesa.
Ako se odlučite za pripremu, u slast Vam bilo!
kod tebe je sve fantazija!! ;))
OdgovoriIzbrišiHvala ti, draga moja!
OdgovoriIzbrišiSvaka cast
OdgovoriIzbriši