petak, 10. ožujka 2017.

PEČENA PILEĆA JETRICA

Odavno smo ovakva jela prestali jesti za doručak. Kupila sam frišku pileću jetricu, oči kupuju, pa me iznenadi što odmah pristadoše da je ispečem za prvi jutarnji obrok.
Mene potakla i informacija da je bogata bakrom, a bakar važan za bilirubin kojeg je malo više u mojim pretragama krvi. Odmah im pridružila i gljiva i zelenog povrća, kako bih svega u prehrani pojačala. To ću za ručak!
Obrok bio ,,začas,,.
Jetricama odvojila srca, maknula masnoću, pa ih, svaku prerezala na 3 dijela. Malo ulja u tavu, stolnjak na stol. Dok su se otklopljene pržile, na daščici ,,začas,, veliku glavicu luka. Pokoji put promiješala.
U malu šerpicu svakom jedno domaće jaje. Soli u vodu, da ne popucaju. Na stol malo sira, malo ajvara, kruha...
Kad su jetrice zarumenile, dodala luk i samo kratko promiješala.  Na sebe je primio sve ono fino sa dna posude. Bez dinstanja, bez puno masnoće koja nas prevari, pa umačemo kruh..
Tavu na stol. Malo soli, malo bibera..
Doručak!!!
Ručak može i kasniti!
Ako se odlučite za pripremu, u slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar