ponedjeljak, 6. ožujka 2017.

KARFIOL NA LEŠO - ISKORISTITE LI LIŠĆE KARFIOLA?

Nekad se o proljeću u kuhinji, govorilo kao o ,,gladnom proljeću,,. Oduvijek u ovo doba, zalihe zimnice pri kraju, u vrtovima još ničega, a na tržnicama sve svježe, jako skupo.
Isto je i danas!
Na mom stolu karfiol! Fina, velika glavica sa lijepim zelenim lišćem, okolo. Iskoristite li taj svježi omotač?
Odstranila sam sve listove, vanjske bacila, a one unutarnje očistila od debelih ,,rebara,, tanje također ostavila. Puna je zdjela nježnog lišća karfiola.
Cvjetiće sam odvojila u komadiće podjednake veličine, da se skuhaju u isto vrijeme, a deblje grančice dodala listovima.
U puno prokuhale slane vode, narezala sam kolutove mrkve i jednog peršuna, par listova kelja kojeg sam imala u frižideru, i kad su par minuta kuhali, dodala listove karfiola. U drugoj šerpici, skuhala sam par krompira.
Karfiol i mrkvu sam izvadila, a u vodu dodala cvjetove. Dobro pazim da ostanu hrskavi. Prekuhan karfiol zaista nije jestiv.
Sve ocijedila, doala malo češnjaka,  polila s malo maslinova ulja, domaćeg, pa začinila solju.
Puno finog povrća na lešo, uz faširane šnicle, odličan ručak.
Pojeli smo sve pomiješano s krompirom, a ostatak se nosi sutra na posao...
Pogled na haljine koje uskoro sa gornjih polica silaze na vješalice, ali i vagu koja pokazuje dva
kilograma viška, meni ovaj ručak čini još ukusnijim.
Ako se odlučite za pripremu, u slast Vam bilo!











2 komentara:

  1. taj pogled na vagu mi se naročito svidja! ;))

    a i slike su mi ovako veće i bolje - hvala cmok***

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A, šta ćemo...?? Sad je vaga odjednom važna..primiče se vrijeme haljinica..Cmok!

      Izbriši