ponedjeljak, 13. ožujka 2017.

ČORBA OD BLITVE

...Ovo je zaista bila predobra čorba. Zavrtila se jela s blitvom u mojoj kuhinji. Kvalitetna namirnica toliko bogata svime što našem tijelu treba. Od cijele palete vitamina B komplexa, preko minerala, najzanimljivije je da blitva ima željeza više nego špinat, preko vlakana, omega 3 masnih kiselina, preporuka da je dobra za kožu, reguliranje kolesterola, tjelesne težine...ma, čudo jedno šta sve stane u te zelene listove.
Debele stapke su poslužile za čorbu. Zimska blitva ih baš ima široke i mesnate.
U šerpu najprije glavičica luka, na malo ulja. Polako se dinstala. Na nju, na listiće naribana mrkva. Na nju stapke blitve, sitno narezuckane. Jedan krompirić, na kockice. Malo soli, bibera, suhog začina, začinske paprike. Upola poklopljeno dok malo ne omekša. Potom po svemu kašiku brašna,... brzo promiješati i podliti vodom.
Vrijuckalo je najviše 10 minuta. Tada sam umiješala sitne cvjetove karfiola. Pet minuta i čorba je gotova.
Ja bih još jedan tanjur ove čorbe. Hoćeš li i ti?
U slast Vam bilo!





2 komentara: