utorak, 21. ožujka 2017.

TROKUTIĆI S KOPRIVOM

Nije to ništa specijalno.
Ostalo malo friške koprive, a kako je ona dragocjena namirnica, odlučih što prije nešto od nje napraviti. Domaćinski, na radnu ploču, pridruži joj se nekih 250 gr svježeg sira, kojeg je valjalo što prije potrošiti, 2 preostala domaća jaja, malo mlijeka i vrhnja.
Sve umutila odmah u kantici od sira. Koprivu prelila vrelom vodom, ocijedila i sitno nasjeckala. Po svemu kašika griza da pokupi tekućinu. Posolila.
Sve sami ostaci, jer je od trokutića s višnjama ostalo i jufke izrezane na trakice.
Princip je sličan. Jednu trakicu namazala mješavinom ulja i vode, drugu na nju. Po njoj fil.
Motala trokutiće i slagala ih u tepsiju.
Ostatkom fila premazala svaki.
Pekli su se 20 minuta na 200 C.
Odmah hrskave složila u košaricu za kruh.
Dalje, se zna...,, Pazi na mrvice, molim te!,,
Ako se odlučite da ostatke iz frižidera utrošite na ovaj način, u slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar