Ne znam kuhate li ručak samo za sebe.
Ja kuham.
Kako koja godina, treba mi sve manje sna. Ljetna jutra najugodnija, pa sam jutrošnje započela prije 6.
Kuhane riže ostalo od jučer. U malu šerpicu, u malo vode, stavila zabatak. Posolila i pobiberila. Vrijuckalo, pa se meso fino zapeklo. Podlila još par puta, s malo vode, a onda opet zapekla.
Izvadila meso na tanjur, a u ono malo masnoće stavila kockice tikvice. Začas omekšale.
Spremljene na ovakav način, zgodan su dodatak mesu.
Moj ručak gotov prije 7 sati.
Jedan paradajz, malo soli, grančica bosiljka.
U vrijeme ručka, moj već gotov.
Za ove vrele dane, posebno je bitno hranu brzo ohladiti i spremiti u frižider.
Obratiti pažnju na jela koja se kuhaju navečer, za sutra. Noći su tople.
Ja nalijem hladnu vodu u sudoper, spustim šerpu sa skuhanom hranom i tako najbrže ohladim. Odmah spremim u frizider.
Znamo koliko je opasna salmonela, pa mislim da nije loše podsjetiti se da sada svi moramo paziti kako pohranjujemo živežne namirnice.
Ako se odlučite za ovakvu, brzu kombinaciju, neka Vam je u slast!
Meni je bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar