utorak, 11. srpnja 2017.

PATLIDŽANI NA ROŠTILJ TAVI

Dobro jutro, zaljubljenici u kulinarstvo!
Vruće ljeto 2017-te! Grije li, grije!
Sve što se dešava u kuhinji, vezano je za rane jutarnje sate.
Uz ručak, na roštilj tavi pečem patlidžane. Mislim, recept, ko recept...svi ih prave!
Obično bih rezala plod na kolutove, pa pekla s obje strane. Danas, ubrzala, pa sam ih narezala na duguljaste kriške. Više ih stane u tavu, a i tako su mladi, začas se ispeku.
Ne solim ih sirove!
U šoljicu malo maslinova ulja, pa umoči četkicu, premaži komadić patlidžana, i na vrelu tavu. Pekla sa obje strane, jednom okrenula, i u zdjelicu. Prstohvat soli, malo bijelog luka, peršuna, ulja maslinova...domaćeg, naravno.
Tokom dana, dobro će doći kao lagani obrok na šniti kruha s malo sira...ma ljepota!
A sad jutarnja kavica!
Odlučite li se za ovakav obrok, u slast Vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar