Zato sam se ovaj put odlučila za kupovinu zabataka. Oštrim nožem otkostila, pa zarezujući istanjila u veliku šniclu. Kako je ovaj komad piletine najsočniji, ispohan je bio savršen.
Sa svakog sam, naravno, uklonila kožicu, a kosti upotrijebila za laganu pileću juhicu.
Meso posolila, pouljila i dodala samo malo suhog začina, koji smanjujem s ciljem da ga potpuno izbacim iz upotrebe.
Odstajalo je u frižideru sat vremena.
Dalje je jednostavno!
U oštro brašno, pa u jaje i na ulje. Prilikom pohanja, meso se okreće samo jednom, pa sam podižući komade pratila da dobije lijepu boju s donje strane, pa tek onda okrenula.
Za ovako istanjene zabatake treba puno manje vremena za pečenje. Kako su to najdeblji komadi, zar nam nije uvijek dilema trebamo li ih izvaditi na tanjur ili još malo peći da ne ostanu krvavi oko kosti?
Veliku pohanu šniclu u fino pecivo i eto ručka na poslu!
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar