subota, 16. rujna 2017.

KUS -KUS S POVRĆEM

 Kus - kus je staro barbarsko jelo od durum pšenice. Pripremljeno je na pari i ima izgled sitne tjestenine. Neutralan okus, pogodan je za razne slatke i slane kombinacije namirnica koje mu se dodaju.
Završava vikend, ponedjeljak je iza ćoška.
Pripremila sam ovo jelo za sutra. Dobro će doći kad se umorni vratimo.
Na tavi sam izdinstala glavicu luka, pa na nju, sitno sjeckane kockice povrća. Imala sa mrkve, paprike, pola patlidžana, tikvicu i paradajz.
Neka omekšaju, ali i neka zadrže malo hrskavosti. Začinim solju i začinskim biljem. Volim miris majčine dušice.
U isto vrijeme 3 mjere, od 2 dcl vode uključim da zakuhaju. Malo posolim. Naspem mjeru kus - kusa, promiješam, te odmah isključim i poklopim. Povremeno lagano rastresem vilicom, kako se ne bi slijepio.
Sjedinim s povrćem.
U tome je sva mudrost.
A sad smisliti mesni dio ručka...
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!


Nema komentara:

Objavi komentar