petak, 15. rujna 2017.

POVRĆE NA LEŠO

Kako kažu ,,Svi ljudi sve znaju!,, tako se i receptima dodaju ideje koje kroz život skupljamo.
Kuham povrće na lešo u svim mogućim kombinacijama. Nekad prije, rekla bih da je to ,,gladan,, obrok. Danas, više ne!
Poslije takve hrane, osjećaj lakoće u trbuhu, izuzetno prija.
Bilo da za ručak imam ribu, pečeno ili pohano meso, vrlo se često odlučim za povrće skuhano u vodi. Jedno pečeno, drugo kuhano, savršen balans.
Savjet više, za ovaj put, listovi cvekle, skupa sa stapkama s lešo povrćem.
Jedina sitnica u pripremi je ta, da ih kuham u posebnoj posudi. Otpustili bi dio svoje boje i obojiti ostatak povrća, a to nikako ne želim.
Stapke narežem, pa kad kuhaju 10 min, dodam lišće. Nakon par minuta isključim.
U drugu sam posudu, kad voda zakuha, jedno za drugim, prema tvrdoći, dodavala mrkvu, stapku brokule, batat, cvjetiće brokule. Da boja ostane svježa, ne pokrivam posudu tokom kuhanja.
Sve hrskavo, ocijeđeno, začinjeno bijelim lukom, solju i maslinovim uljem...ma ljepota jedna..
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar