utorak, 31. listopada 2017.

ZAČINITI LUKOM, A I PRIČOM - NARAVNO!

,,Jučer si se naljutio. Skupio obrve, oštro prigovorio.
Ranije otišao.
Danas nisi došao čitav dan. 
Pogledala sam kroz prozor, držala otključana vrata, planirala i tebe na ručku.
Neki se teret i nemoć skupili u tijelu. Neko nerazumijevanje. Ni do priče mi nije. Ni do jela...
Ne objašnjavam, ne zovem. Šutim i čekam.
Već u mrkli mrak polako ulaziš.
Zagrliš mater.

Ne spominjemo ništa.
Sve smo mi sami sebi objasnili u tišini...,,
......vratimo se kuhanju...
Pileća prsa sam izrezala na štapiće. Planirala ih uz kuhanu brokulu i mrkvu. Ne bih da budu suha.
Zato je ovo jelo začinio luk.
Meso posolila, pobiberila, .... Na maslinovu ulju prepekla sa svih strana, pa izvadila na tanjur.
U istu masnoću dodala 2 velike glavice luka. Malo deblji listići, zastakliti će, omekšati, ali se neće potpuno istopiti. Kad ih posolim, puste svoj sok.
Prelila sam ovaj umak po piletini. 
Na ovakav način, to je sasvim drukčiji okus od mesa pečenog na luku.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!





Nema komentara:

Objavi komentar