Pomiješala se godišnja doba.
Mada jesen polako odmiče, epizode toplih i hladnih dana, stalno se smjenjuju.
Jednako je na tržnicama. Svega ljetnog i jesenskog.
Danas u cekeru donijela tikvica i paprika. Okus im i dalje odličan, ali je cijena porasla nekoliko puta.
Miris kamfora iz starih kaputa, koji osjetih u tramvaju, ipak podsjeti da je vrijeme orjentirati se na zimsku hranu.
Tikvice, još uvijek tanke i mlade, narezala sam na kolutiće. Posula ih koprom i paprom.
Na maslinovom ulju prodinstala 2 velike glavice luka i 2 paprike izrezane na kockice.
Poredala prvi red tikvica, na njih pola nadjeva...tikvice, nadjev, tikvice.
Pekla sam u pećnici, 30 minuta na 180 C.
Pjenjačom ulupala 4 jaja, 2 dcl vrhnja i 2 dcl mlijeka. Posolila dovoljno da cijela musaka bude slana.
Prelila, lagano protresla posudu za pečenje, i pekla još 15 minuta uz uključen ventilator.
Jako fino, jako fino!
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!
Ovo ti je baš zanimljivo - mi obično pravimo sa mesom, moraću ovo da probam prvom prilikom.
OdgovoriIzbrišiVrlo fino, Kato! Nekako pjenasto.Tikvice lagane...Uz salatu, ne treba ništa više..Ja imala u juhi kuhane junetine, pa time dopunili proteine...
Izbriši