subota, 14. listopada 2017.

ZAPEČENI MLADI GRAH

E, sad ga ima sve manje. Svakim dolaskom na tržnicu cijena mu sve viša. Za kilogram mladog puter graha, prodavači traže 50 kn ! Dosta, za grah!
Da je fin! Fin je!
Kupih ga pola kilograma. Još je šarenih paprika, onih zadnjih što se pobiru po vrtovima, finog zelenja...Planirala dobar, šaren ručak.
Da je manje ustvari više, nauči nas život. Uz sve skupe namirnice, ovaj veliki ručak, na kraju ne bi skup. Ima ga dosta!
Polovica teleće koljenice, začiniti će jelo. I to pola, toliko je okusa dalo.
Grah sam samo oprala, namakanje mu ne treba, pa ga stavila u posoljenu vodu, da se skuha.
Na maslinovu ulju polako dinstala lukove, mrkvu, papriku, peršun, komadić nasjeckanog celera, peteljke lišća. S njima komadi koljenice.
Sve omekšalo, sastavila sam u jedno, posula solju, biberom, majčinom dušicom, pa polila juhom.
Zapeklo se za 15 minuta.
Grah, baš kao puter, meso mekano, fino...povrće dalo gustoću ....
Malo skuhanog graha odvojila za salatu...kome tako paše..
U slast Vam bilo, odlučite li se za pripremu!





Nema komentara:

Objavi komentar