Volim sve vrste muškatnih tikava. Pripremam ih na puno načina. Pečem, kuham, dodajem rižotima, filovima u pitama s prhkim i vučenim tijestom, miješam u smjese za mafine i zlevke i integralne kolačiće.
Na zagrebačkim su tržnicama, cijele, rezane na kriške, na kocke pakirane u vrećice po kilogram.
E, baš sam te kupila.
Kompot od muškatne tikve vrlo je finog okusa. Može mu se dodati klinčića, cimeta, kardamoma...ali ja nisam. Pustila sam njenom okusu da prevlada i nisam pogriješila.
Priprema je jednostavna. Kocke preliti vodom samo toliko da se potope, posuti s malo šećera jer je tikva slatka, pa pustiti da kuha na laganoj vatri dok ne omekša. Pripaziti da se ne prekuha.
Pred sam kraj umiješati šaku grožđica i brusnica.
Servirati topao ili hladan..pogriješiti se ne može!
U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar