nedjelja, 5. studenoga 2017.

JECINA PITA

Ne znam ko je Jeca, ali kad moja prijateljica Hristina iz Beograda preporuči recept, onda to treba isprobati.
Kao i svaki put do sada, potvrdilo se pravilo da ona odlično bira.
Jecinu pitu smo jutros imali za doručak.
Dobila čistu peticu!
Pjenasti mekani kolač!
Pravi se vrlo jednostavno!
Na radiju uvijek ima dobre muzike, pa si pronađite štogod ugodno za uho. Ljepše se kuha..
Pećnicu uključite na 200 C, jer dok se ona ugrije, sve će biti spremno.
U jednoj posudi miksajte 4 jaja, 1 dcl ulja, 2 dcl jogurta i 4 dcl glatkog brašna s praškom za pecivo.
Tepsiju br 28 blago pouljite, pospite s malo brašna, pa izlijte smjesu. Biti će nešto gušća od one za uštipke.
Po smjesi rukom pospite grumenčiće 300 gr sira. Trebao bi biti zrnati, ali sam ja imala dobro ocijeđen svježi.
Ulupajte  u onoj istoj zdjeli 2 jaja s 2 dcl vrhnja, pa polijte po siru.
Na sve još obilno sezama..
Pekla sam na 200 C, 10 min, a onda još 25 min na 180 C.
Preprefina..
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!


Nema komentara:

Objavi komentar