nedjelja, 5. studenoga 2017.

MAFINI S MUŠKATNOM TIKVOM

Kuhati od sezonskog voća i povrća, najbolja je navika. Zato je pod mojom kuhačom, često nekakva narančasta masa, od muškatne tikve.
Ova slatka varijanta, ,,tačka na i,, poslije finog ručka.
E, sad...Recept sam znala napamet, ali sam mafine ovaj put pravila polako dodajući poznate namirnice, bez vaganja.
Ostalo tikve oko 300 gr. Kuhala sam ju u malo vode dok nije omekšala, pa ostavila u cjedilu da se dobro okapa.
Za to vrijeme smiksala 3 domaća jaja, posula po njima 3 kašike šećera, ubacila onu tikvu,  pola dcl mlijeka, kašičicu cimeta, kašičicu kardamoma, ...dobro izmiksala i onda polako dodavala brašno s praškom za pecivo.
Smjesa je postala gusta masa.
Modle za mafine polako prešla komadićem maslaca, pa posula s malo brašna. Otresla ostatak, pa napunila do polovice.
Šaku grožđica i brusnica posula po svakom, pa vrhom noža utisnula prema dnu.
Pekla sam ih na 180C 30 min.
Kakvi su, uvjerite se sami!!!
Neka Vam je u slast!



Nema komentara:

Objavi komentar