ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

PEČENI BATACI S PRASOM

Kompletić koji se baš lijepo složio.
Kupila sam cijelo pile. Od leđa i krilaca, skuhala pileću juhicu, prsa ostavila za drugi put, a batake  sa zabatacima, fino posolila, pouljila i ispekla u tavici.
Malo jača vatra na početku, da korica zarumeni, a onda smanjila i polako pekla upola poklopljeno. Para izlazi, ne dozvoljava da se kuhaju, a poklopac ipak pomaže da se ispeku sve do kosti.
Dio juhe osvojila za kuhanje bulgura.
Pečene batake odložila na tanjur, dio masnoće odlila, pa u istoj tavici prepekla kolutiće mrkve.
Prasu dobro oprala, narezala na na tanke kolutove i blanširala. Uvijek to radim prije mrazova. Hladnoća prasu omekša, pa ovo blanširanje umjesto nje, izvuče žestinu.
Ocijeđena, na mrkvu...kratko dinstanje...uz sol i biber....bez previše miješanja...i to je to!
Zdjelica tople pileće juhe, malo mesa, malo prase i bulgura....gricnuti paprike svježe...malo salate..
Odlučite li se za uvođenje ovog jesenskog povrća na svoje menije, neka Vam je u slast!






Nema komentara:

Objavi komentar