Slažem svoje recepte u kompletiće. Sliči mi to vješalicama u ormaru, onim s prečkicom. Lijepo na nju stavim hlače ili zakvačim suknju, gore dodam pripadajuću košulju, preko nje pažljivo zagrnem vesticu. Oko kukice, omotam maramu. Ubrza mi spremanje i biranje, eliminira dileme šta s čim paše. Odmah znam kako će jedno s drugim izgledati!
Slično je i s pripremom obroka. Moram priznati da nemam onaj problem ,,ne znam šta ću za ručak,, ali mi cijeli meni, već negdje izabran, zaista ubrzava odabir.
Dakle, ovdje je izbor pao najprije na argentinski ćevap.
Začinila sam 250 gr mljevene junetine, solju, paprom, s par kapi maslinova ulja, sitno sjeckanim peršunovim listom, jednim jajetom. Skuhala sam do pola 1 veći krompir i naribala ga u smjesu.
Za gustoću, poštaubala jednom kašikom brašna i spremila u frižider.
U tavici se dinstala glavica luka. Uz nju i 1 čeno češnjaka. Odmah sam posolila da luk brže omekša. Kad je zastaklila, umiješala sam zaleđenog špinata. Svježi je bolji, ali i ovaj je solidna zamjena. Par minuta miješanja na laganoj vatri, dovoljno je.
Na čašu riže, 2.5 čaše vode, malo soli.. Kad je prokuhala, lijepo sam smanjila, promiješala i poklopila da se polako skuha.
Pomiješala sam je sa špinatom....Probam...još malo posolim..
Smjesu od mljevenog mesa oblikujem u valjak. Režem na približno istu duljinu i probodem štapićem za ražnjiće. Pečem na ulju sa svih strana oko pola sata. Moram priznati da uvijek za ovo i slična jela, jedan komad razrežem i prekontroliram je li sredina pečena. Što je sigurno, sigurno je!
Uz sve ove radnje, ruke su usput skuhale pileću juhicu, oprale mladu cveklu cilindru, stavile ju kuhati, ogulile i narezale na salatu. Dobro će doći nešto kašikom, za početak, a i malo kiselkastog okusa...
Domaćice se vremenom izvješte, pa rade usporedo nekoliko poslova...i slušaju muziku i pjevuše..Tako je i svo suđe usput bilo lijepo isprano, poslagano u mašinu, a ploča za kuhanje uredno oprana i izglancana. Sve u tri sata rada!
Uključili se ovdje mafini od muškatne tikve i bilo bi divno i njih uvijek imati, recept sam objavila ...odlični su, ali...ne treba previše naslagati niti na vješalice u ormaru...neka nešto ostane za drugi put..
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar