nedjelja, 17. prosinca 2017.

VARIVO OD KUPUSA

Zbog svog specifičnog mirisa, svježi kupus ili volite ili ne volite.
Ja spadam u ove prve, pa sva jela od kupusa prosto obožavam.
Ovaj put napravila sam jedno gusto varivo i servirala ga uz pileći file, pečen na roštilj tavi.
Manja glavica, izrezana na osmine, s uklonjenim zadebljanima, završila je u zdjeli. Izrezala sam ju na rezance srednje debljine.
Kratko ih blaširala i ocijedila.
U šerpi sam usporedo ufino prodinstala veću glavicu luka, čeno bijeloga, manju crvenu papriku i jednu mrkvu. Spustila sam rezance kupusa na povrće, promiješala i poklopila.
Dok nije omekšalo, po malo sam podlijevala varivo vodom.
Od začina samo soli, bibera i malo začinske crvene paprike.
Kad je kupus upola omekšao, dodala sam mu prepolovljene paradjziće. S pola kašike brašna i malo vode, ugustila saftić i pustla da vrijucka još 10 minuta.
Kašika vrhnja na varivu, u zdjelici, ili možda bez nje...Za kupusoljupce, odličan topli zalogaj!
Za one koji ga baš ne ljube, prepečene mirisne piletine...komad više na tanjuru!
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar