Ovo, čak, heljdino integralno. Vrećica puna crne smjese, praha i mekinja. Na pola kilograma, dodala sam samo 10 dkg glatkog bijelog brašna, da tijesto poveže.
Malo ulja i soli, pa umijesila dvije jufke. Pouljene ostavila na tacni. Pokrila ih prozirnom folijom.
Rastanjivanje koje je slijedilo, napravila samo oklagijom, bez povlačenja rukama.
Nadjev je od milerama.
Rezala jufku na kvadrate veličine tepsije, svaki polijevala nadjevom i pokrivala sljedećim slojem.
Prije pečenja, izrezala na kocke.
Na 200C, pola sata.
Polila s malo zaljeva od vrele vode i mrve maslaca, pa vratila u isključenu rernu.
Starinsko jelo uz okus Grana Padana...Famozan spoj!
Kakva je maslenica?
Slatka!
U slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar