nedjelja, 14. siječnja 2018.

JUHA OD PILETINE I TELETINE

Toliko je recepata o pripremi svih vrsta jela. Čini se da su kulinarske tajne sve otkrivene, a onda me, kao upozorenje, iznenadi neka nova.
Možda će i ova kombinacija, nekome biti novost.
Djeca su negodovala  što ručak započinje juhom. Kad su prošli pubertet, juhu su počeli tražiti.
Danas, jedno od omiljenih jela. Kombinacija pilećeg i telećeg mesa, daje famozan okus. Ako je umjesto teletine, junetina, stavim ju kuhati i sat prije piletine.
Princip je isti.
Na dno lonca korjenasto povrće, mrkvu, celer, peršun, luk. Ljeti i manji paradajz. Ponekad malu papriku. List kelja. Korabicu. Grančicu celera i peršuna.
Na to komade mesa, šuplju kost.
Nalijem vodu i čim provri, kuham na najlaganijoj vatri. Tako će juhica ostati bistra.
Povrće vadim čim je skuhano. Zalijem ga u zdjelici juhom da ne potamni.
Pridružim mu kuhano meso.
U procijeđenu juhu, najbolja domaća tanka tjestenina. Čim zavri, gasim.
Peršun list, nakon par minuta...
Bistra i ukusna, mirisna...
Posebno je dobra kad nas umorne, čeka već gotova, doma!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!



Nema komentara:

Objavi komentar