nedjelja, 14. siječnja 2018.

ZAPEČENI GRAH S ROG PAPRIKAMA

Ponekad se, već gotovo jelo, učini toliko jednostavnim, naročito kad, kao ovo, završi u jednoj posudi.
Na dnu fin, mekan grah. Po njemu mekane teleće šnicle. Po njima pečene roge. Sve u finom gustom umaku.
U perilici hrpa suđa, spremnog za pranje, otkriva u koliko je faza ručak napravljen.
Grah opran, malo namočen u toploj vodi, obaren, ocijeđen, pa upola skuhan na laganoj vatri, da ne popuca.
Teletina začinjana solju, paprom i začinskom paprikom, odstajala, pa prepečena izvađena na tanjur. Na istom ulju, ufino prodinstan luk, da zastakli, pazeći da ne gori. U njega mrkve, peršina, celera, lista i korijena, sitno nasjeckanog, i češnjaka.
Usporedo, na teflon tavi, ispečene roge.
Sjedinila meso s povrćem, pa dinstala uz podlijevanje. Dodala malo paradajz-sosa!
Grah ocijedila, prebacila u posudu za pečenje. Vodu zadržala. Po njemu meso s povrćem, paprike i paradajz na kolutove. Još pobiberila i posolila. Umetnula lovorov list među meso.  Po malo dolijevala vodu od graha da sve potopi.
Vrela pećnica na 200 C. Pratila da krčka petnaestak minuta i dobije lijepu boju.
Okus pun i savršen, bez ikakvih suhih začina, kako god se oni zvali.
Tako lijepo...i jednostavno...ko voli i želi odvojiti vrijeme..
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar