subota, 6. siječnja 2018.

OSTACI JUFKE

Nekoliko je načina da se iskoriste ostaci zadebljanog tijesta, koji ostanu po rubovima jufke.
Ponekad ih nježno istanjim prstima i složim u maslenice, ali za sve druge vrste pita, ipak odrežem tanke trakice duž svih jufki.
Metri i metri tijesta, završe obično u novoj, malenoj jufčici. Najčešće ju premijesim, malo pričekam i razvaljam novu.
Ponekad zaledim, pa kad ih se skupi par, razvučem novu pitu.
Ponekad, opet, ostavim u vrećici, u frižideru, pa sutradan razvučem i ispečem pitu u tavici.
E, ovo je sad najnovija ideja.
Kako od ostataka nadjeva, uvijek pravim čorbu, iskoristim i ostatke jufke, da ih zakuham kao tjesteninu.
Dakle, malo razvaljati, izrezati trakice i evo dodatka toplom predjelu.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!

Nema komentara:

Objavi komentar