srijeda, 21. veljače 2018.

KELJ KAO PRILOG

Dodajem kelj kuhanom, pečenom i pohanom  mesu. Primičem ga ribama. Fin mi kelj uz kuhani krumpir i kuhana jaja.
Zdravo povrće, puno željeza.
Ovo je vrlo jednostavan recept.
Dok se voda zagrijava, listovima uklonim tvrda rebra, pa zajedno sa sredinom glavice, narežem na rezance. Ako ću kuhati juhu,sačuvam list-dva, za nju.
Sol podiže točku vrenja, pa tek kad zakipi, vodu posolim i dodam kelj.
Skuham al dente!
Ocijedim.
Malo maslinova ulja, čeno češnjaka...neka zamiriše.
Dodam kelj, malo pobrašnim...brzo izmiješam...podlijem vodom...
E, sad tu ima mali trik. Ako usporedo kuham krumpir na kocke...podlijem vodom u kojoj se kuha, jer je puna škroba. Ona zgusne kelj.
Od začina samo sol i biber.
Kratko miješam na vatri, da se ugusti, pa isključim.
Mala pridruživanja povrća, koje moja djeca nekad nisu voljela, polako su ih okusom pridobijala na svoju stranu. Uvijek bih rekla: ,, Probaj, samo da osjetiš okus...Ne moraš jesti ništa na silu..,,
Vremenom su prihvatili apsolutno sve!(Ista priča vrijedi i za muža!)
Za njih jako dobro, za mene također! Sve što skuham, pojedu!
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar