srijeda, 14. ožujka 2018.

MORSKI PAS

,,Da mi je biti morski pas...,, opjevani...
Ponuda ribe fantastična. Nema čega nema. Žena za pultom, u gužvi, migom mi pokazuje kašetu iza leđa. Odreza 6 feta, izvaga 700 grama. Za dobar ručak, dosta!
Svježi morski pas. Komadi od repa, koža oguljena. Čisto meso. Tek hrskavičasta kralješnica, u sredini.
Sljedeći put ću ga kuhati. Ovaj put, peći.
Začinila morskom solju,  lijepo bijelo meso. Polila maslinovim uljem, pa u pećnicu na 200 C, 20 minuta.
Usporedo, skuhala kocke buće, polovice prokulice.
Puna zdjela u 5 dkg radiča. Pola crveni, zacrvenio tanjur.
Narezala i frišku korabu. Neka uz dobru ribu, hrska i svježa salata, najava pravog proljeća. Niklo sve u Dalmaciji!
Po svemu malo soli i maslinova ulja....
Odlučite li s za pripremu, neka Vam je u slast!




Nema komentara:

Objavi komentar