subota, 10. ožujka 2018.

ZA ŠARENE TANJURE

Sklona sam mišljenju da ,,ama baš sve što radimo,, odašilje nekakvu podsvjesnu poruku o nama samima i da ništa ne činimo ,,slučajno,,.
Biće da želimo da izgleda ,,kao slučajno,, ali podsvijest u svemu ima prste.
I šareni tanjuri pričaju svoju priču.
Imam godina, koliko imam, zdravlje služi kako služi, sretna se budim u svom domu, djeca mi zdrava i zadovoljna....Radim, i sretna odlazim i s posla se vraćam.
Primjećujem oko sebe ljepotu i veselim joj se.
Nisu problemi nestali. Stare zamjenjuju novi, ali osmijehu s lica ne dam!
U kuhinji, slična priča!
U tanjure slažem od svega malo, pa svako za sebe ima što izabrati. Neka boje privuku!
S voljom pripremam i moji to vide.
U polpetama lijep komad mljevene junetine. Isti mesar, isti zadovoljni kupac.
Naribala na tih 300 gr mesa, 3 velika krumpira, glavicu luka, čeno češnjaka, malu mrkvu. Dodala jaje, malo zobenih pahuljica, soli, bibera, sitno sjeckanog peršinova lista.
Oblikovala polpete, valjala ih u brašno i slagala na papir za pečenje.
30 min, na 200 C. Na pola pečenja, okrenula.
Jučer planirala današnji bulgur, pa ostavila temeljca od pileće juhe. U njemu ga skuhala.
15 min, na tihoj vatri, dosta! Razrahlila vilicom!
Roštilj tavu, suhu zagrijala, pa prepekla začinjene sitne šampinjone. Na njima ulje i papar.
Pečene u zdjelu, a na tavu komade paprike. Čim su malo dobile boju, hrskave i upola pečene, njih k gljivama, a u tavu okrugle šnite luka. Prepekla s obje strane, razlistala i pridružila u zdjelu.
Skuhala, u isto vrijeme, kocke muškatne tikve.
Soli, tek u zdjeli, kako ne bi potakla puštanje finih sokova.
Tako jednostavno, a opet, priprema koja traži punu pažnju.
Naguralo se sve, jedno do drugog u posudi za serviranje.
Suđe u mašinu, šporet se zasjajio od čistoće, radna ploha uz njega.
Kuharica zadovoljna,  ,,odriješila,, pregaču, popravila crveni ruž na usnama, ide malo odmoriti!
Odlučite li se za pripremu, šareni tanjuri će sigurno reći i nešto o Vama samima!
U slast Vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar