utorak, 6. ožujka 2018.

SALATA OD GRAHA I SLANUTKA, s kratkom pričom!



Sedmomartovska priča!
Za 8 su mart, priče o ženama, majkama, nenama, bakama, svekrvama, kćerima, snahama....trudu, davanju, osjećajima.
I svake se godine bude sjećanja na emotivne trenutke koje s njima dijelimo. Budi se i bunt kako treba biti bolje, jer bolje uvijek može biti.
Danas bih, pred Dan žena rekla koju o mom mužu.
Naš sedmomartovski dan.
Ručak smo jučer pravili zajedno, kao što to uvijek činimo kad smo oboje doma.
Kupus pri kraju, pa planirali sarmu.
On skuhao kafu, dok sam ja složila suđe. On narezao oba luka, dok sam ja vadila šerpe i zdjele, začinila meso. On donio kupus o kojem je opet priča.
Kupio jesenas, uznio na 4 kat, bez lifta...kao što sve uznosi da meni olakša.. očistio, uznio bačvu, složio nasoljene glavice, opet odnio u prizemlje gdje se kiseli, pa nalio vodu. Svaki put kad trebam kiseli kupus, ode, donese.
Ja smotala sarmu, on narezao suho meso.
Zajedno ručali, on oprao suđe.
Dok sam ja peglala košulje, on otišao po buket ruža, jer sutra radi.
Kad žene daju, neka im se i vraća, ovako ili onako...ali neka im se vraća.
Za Dan žena lijepo se podsjetiti i ovakvih dana!
.....ali, vratimo se kuhanju...
Dio ručka za užurbanu svakodnevicu, kakvu sad imamo.
Sadržaj jedne manje limenke slanutka i jedne iste kakve smeđeg graha, dobro isprala u cjedilu.
Narezala papriku na kockice, jednu mrkvu guljačem, na tanke trakice, par čena češnjaka, na listiće.
U tavi popržila 200 gr sitnih komadića pilećeg filea, pa kad su bili gotovi, na istoj tavi ispekla glavicu luka izrezanu na kolutove.
Pokupio luk sav talog od mesa.
Sve posolila, pobiberila, posula origana i malo maslinova ulja.
Po svemu friškog peršunova lista.
Moglo bi ovdje još i koje kuhano jaje, paradajz, mladi luk, koja maslina, kapari, gljiva......svašta nešto...Mašti na volju!
I ovako, salatica ,,ko zmaj,,!
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar