ponedjeljak, 5. ožujka 2018.

ŠENON

Polako se probija između svojih stvaralaca, brokule i karfiola.
Šenon, nastao njihovim križanjem, odlikuje se lijepim izgledom, dobrim okusom, ali i boljim hranidbenim vrijednostima.
Dobar je kao dodatak rižotima, omletima, kuhan, dinstan, u juhama.
Glavicu šenona, čija je cijena u Zagrebu jednaka onoj za brokulu, lijepo sam izrezala. Sredinu stabljike upotrijebila za čorbu, a cvjetove skuhala na lešo.
Najprije kratko prokuhala kolutove mrkve, pa dodala cvjetove šenona u posoljenu vodu.
Pazila da ostane hrskav.
Malo pečene puretine i krompirić, malo skuhanog amarantha, mrkve i šenona...malo kiselog kupusa, za salatu.
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!




2 komentara:

  1. Nisam znala da se ovako zove. super izgleda, ali ga nisma nikada kuvala. Sad baš moram probati...

    OdgovoriIzbriši
  2. Puno zahvalniji od svojih rođaka...

    OdgovoriIzbriši