Jednostavnije je ljeti. I mirisnije!
Ipak se ovog jela, u nekoliko varijacija, ne odričem.
Domaće pile, bilo je težine oko 1600 gr. Izrezala sam ga na manje komade. Leđa i prsna kost, završili u bistroj juhi. Ostatak posolila, pobibrila, zacrvenila začinskom paprikom i ostavila u frižider.
U veliku tepsiju narezala dobru glavicu luka, 2 rog paprike, 2 mrkve, jednu žutu mrkvu (posebnog je okusa), korijen i list peršuna, komad celera, pola većeg pastrnjaka, 500 gr mladih krumpira, nekoliko čena bijelog luka, 300 gr šampinjona, na polovice, 1 mali poriluk na kolutove, par paradjzića.
Sve posolila, polila s malo maslinova ulja, rasporedila po vrhu komade mesa i pod folijom stavila peći.
Nakon pola sata, ulila 2 dcl vode, pa još toliko pekla poklopljeeno.
Tada sam pažljivo nagnula tepsiju, odlila sok u zdjelicu, dodala mu 2.5 dcl vrhnja i žlicu brašna. Sve dobro promiješala i polako, svuda po malo, vratila saft u tepsiju.
Nastavila peći još 10 min, otkriveno, s uključenim ventilatorom.
Prefino! Sočno, kremasto...
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Nema komentara:
Objavi komentar