utorak, 27. ožujka 2018.

MORSKI PAS S POVRĆEM I BULGUROM

Klasične kombinacije riba-krompir-blitva, rado zaobilazim. Nije da nisu fine, ali...toliko je povrća koje se može kombinirati uz ribu.
Šnite morskog psa, nasoljene, polivene maslinovim uljem posula timijanom. Pekla na 200C, 30 minuta.
Dodala kocke skuhane buće i samo kratko zapekla.
U isto vrijeme u tavici zažutila luka. K njemu, češnjaka, kocke mrkve, jedna paprika, oguljena tikvica, malo batata. Od začina, samo soli i bibera. ( Ovakav mi prilog odličan i uz meso).
U zdjeli za serviranje pridružio se skuhani bulgur.
Sjemenkice buće, suncokreta i sezama, kratko tostirane...popadale iz ruke, po svemu!
Sljubili se okusi! Još čaša crnog, dalmatinskog!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!


Nema komentara:

Objavi komentar