srijeda, 4. travnja 2018.

TELETINA IZ TAVE

,,Malo, a fino!,, Ova mi se uzrečica jednostavno nametnu uz današnji ručak, mada na stolu ne bi ničega malo.
Sjećam se da je baš to znala reći, kad bi poželjela kakvo posebno jelo. Eh, draga moja...
Teleća koljenica izrezana na osso bucco. Skupa! Dva komada za teleću juhu, četiri za današnji ručak.
Dobro nasolila, pobiberila, polila maslinovim uljem i ostavila da malo odleži.
Tada fino zapekla u tavi, pa dodala dvije velike glavice luka, izrezane na listiće.
Polako se peklo, mirisalo....Meso okretala, podlijevala...
Kad je omekšalo, izvadila ga na tanjur, a na luk spustila kocke mladog krompira. Izmiješala i podlila s malo vode.
I skuhao se i ispekao. Luk se prosto istopio.
Teletina iz tave će mi uvijek nositi epitet ,,malo, a fino,,!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!



Nema komentara:

Objavi komentar