utorak, 10. travnja 2018.

SA ROŠTILJ TAVE...

Bez puno filozofije, okusi koji su uvijek primamljivi. Vrijeme pripreme skraćeno. A i suđa manje..
I za nas koji bismo rado roštiljali pred svojim kućama, kojih nemamo...odgoda,do lijepog vremena kad možemo u prirodu, na piknik.
Sve je drugo tu! Okus, miris, cvrkutanje ptičica u krošnjama stabala...
Pileća prsa narezala, začinila solju, paprom i maslinovim uljem.
Šampinjone dobro istrljala papirnatim ručnikom i uklonila sve nečistoće.
Ogulila stari luk i izrezala na deblje kolutove.
Stari kruščić narezala na šnitice.
Dalje je još jednostvnije.
Suha tava, dobro zagrijana.
Meso prepekla sa svih strana, pa izvadila na tanjur.
U istu marinadu dodala šampinjone, izmiješala i na istu tavu...
Poslije njih, luk, kao okrugle šnicle. Ostao spojen i dok sam ga na tavi okretala.
Za njim, kriškice kruha...
Jedno kraj drugog smjestilo se na tanjuru za serviranje..
Proljeće polako zeleni prirodu. Otvoreni prozori! Dobro raspoloženje!
Šta nam drugo treba?
Ručak....
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!



Nema komentara:

Objavi komentar